ZIBERAJ O POSETI MARKA ĐURIĆA: Ne treba mu dozvoliti ulazak na KiM!

 

Savetnik odlazećeg ministra spoljnih poslova tzv. Kosova Jetljir Ziberaj osudio je današnje izjave direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića kao nepoštovanje uslova na osnovu kojih je dobio dozvolu za posetu i porucio da mu ne bi trebalo vise ni dozvoliti dolazak na Kosovo.

Kako prenose kosovski mediji, on je Ðurića zbog izjava koje je davao tokom posete Kosovskoj Mitrovici, nazvao "nacionalističkim smećem".

Ziberaj je partnerima iz EU porucio da ne treba vise da vrše pritisak za odobravanje poseta ''''jednom srpskom nacionalističkom smeću kao što je Ðurić", ne precizirajući na koje Ðurićeve izjave reaguje.

Direktor Kancelarije za KiM, posle četiri meseca, danas je ponovo boravio na severu Kosova, gde je u severnoj Kosovskoj Mitrovici prisustvovao obeležavanju gradske slave Mitrovdana, kao i otvaranju Doma zdravlja u Leposaviću.

On se u severnoj Kosovskoj Mitrovici osvrnuo i na izjavu lidera Samoopredeljenja i kandidata za kosovskog premijer Aljbina Kurtija da je ubijeni lider GI SPD Oliver Ivanović ratni zločinac

- Oliver Ivanović nije bio ratni zločinac, već jedan od lidera srpskog naroda koji ga je predstavljao u teškom vremenu, borio se za njegove interese i za to podneo najveću žrtvu koju jedan čovek može da podnese. To što su takve izjave došle od jednog od vodećih albanskih lidera tome daje posebnu težinu i ja očekujem dodatno razjašnjenje ove izjave, ali i da se povuče ova reč. Jer, ovo je kleveta koja nije upućena samo njemu, koji ne može da se brani, već svima koji su na častan i čestit način čuvali interese svog naroda - rekao je Ðurić.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro