16°C

Beograd

SAOPŠENJE MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA: Dačić primio direktora posebnog odeljenja za sprovođenje Zakona o suprotstavljanju američkim protivnicima putem sankcija!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas Tomasa Zarzeckog, direktora Posebnog odeljenja Stejt departmenta za sprovođenje člana 231 "Zakona o suprotstavljanju američkim protivnicima putem sankcija“.

Kako se navodi u saopštenju srpskog Ministarstva spoljnih poslova, cilj posete Tomasa Zarzeckog, tokom koje je imao razgovore i u drugim nadležnim ministarstvima, jeste upoznavanje nadležnih resora Vlade Srbije s najvažnijim elementima pomenutog Zakona, a posebno sa sprovođenjem člana 231, koji se odnosi na mogućnost uvođenja sankcija SAD prema fizičkim i pravnim licima koja imaju poslovnu saradnju s bezbednosnim i obaveštajnim sektorom Ruske Federacije.

Pre Srbije, Tomas Zarzecki je istim povodom posetio više od 60 zemalja.

Tokom prijema kod ministra Dačića, a nakon toga i u razgovoru s nadležnim ekspertima iz Ministarstva spoljnih poslova, istaknut je značaj veoma dobre bilateralne saradnje Srbije i SAD, posebno u oblastima gde postoji izraženi međusobni interes, kaže se u saopštenju.

Razmotrena su i sva pravno-tehnička pitanja sprovođenja pomenutog Zakona, pri čemu je posebno naglašena važnost transparentnosti obe strane u međusobnoj saradnji u svim oblastima, gde je zajednički konstatovan uzlazni trend.

Na kraju sastanka zajednički je pozitivno ocenjen kontinuitet otvorenog dijaloga Srbije i SAD o nizu pitanja od zajedničkog interesa, što je važno za izgradnju međusobnog poverenja i razumevanja.

Izvor: Tanjug
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar