Izvor:
05.11.2019 u 19:46
0

BIVŠI MINISTAR ODBRANE BUGARSKE: Oštra poruka za Vladimira Putina!

Bivši ministar odbrane Bugarske Nikolaj Nenčev oštro je kritikovao dodelu nagrade u Rusiji predsedniku bugarskog pokreta „Rusofili“ Nikolaju Malinovu.

On je u Bugarskoj optužen za špijunažu, i pozvao je da se povuče poziv za posetu Bugarskoj koji je ranije upućen Vladimiru Putinu.

– Nakon Putinove provokativne drskosti prema našoj zemlji, mi se protivimo njegovoj poseti! – navodi se u saopštenju Nenčeva, objavljenom na njegovom profilu na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, on je ogorčen što i predsednik i premijer i ministar spoljnih poslova ćute povodom uručivanja nagrade Malinovu.

– Mi insistiramo da predsednik, premijer i ministar spoljnih poslova odmah zatraže izvinjenje, kao što su učinili u slučaju sa predsednikom Francuske, koji je spomenuo bugarske i ukrajinske prevoznike ilegalnih migranata – izričit je bivši bugarski ministar.

Oglasio se i predsednik organizacije "Rusofili" Nikolaj Malinov, koji je rekao da računa na ukidanje optužbi za špijunažu, jer nikada nije skrivao svoj stav u vezi sa Rusijom, ali da isto tako ne smatra da se zbog takvih pogleda može svrstati među špijune.

– Računao sam na to da će mi ukinuti zabranu izlaska iz zemlje, jer sam, na kraju krajeva, javna ličnost i u Rusiji i u Bugarskoj. Ne smatram Rusiju neprijateljskom zemljom, da bi me nazivali njenim špijunom ili da bi kao takve okarakterisali cele organizacije – rekao je Malinov, a prenosi "Bulgaria on er".

On je takođe dodao da je ruska strana zabrinuta zbog optužbi na njegov račun, kao i da su obećali da će mu pružiti podršku – "od Ministarstva spoljnih poslova, do administracije predsednika, uključujući i samog predsednika".

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter