Izvor:
05.11.2019 u 19:15
0

PREDSEDNIK CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE POTVRDIO: Večeras počinje brojanje glasova iz dijaspore!

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) Valjmir Eljezi potvrdio je da će večeras u 21 čas početi brojanje glasova iz dijaspore.

To će se desiti nakon procene da li glasački listići iz dijaspore koji su stigli sa zakašnjem ispunjavaju uslove da budu prihvaćeni.

Da bismo sproveli presudu Vrhovnog suda, pokrenućemo postupak ocenjivanja pristiglih glasačkih paketa. Nakon ovog procesa večeras u 21 čas ćemo u Centru za brojanje i rezultate početi da brojimo glasačke listiće koji ispunjavaju zakonske uslove – rekao je Eljezi.

Vrhovni sud Kosova prihvatio je danas žalbu pokreta Samoopredeljenje za ponovno brojanje glasova dijaspore pristiglih u 1.806 paketa.

U odluci koju je objavila prištinska televizija stoji da Centralna izborna komisija (CIK) treba da verifikuje i prebroji glasove u 1.806 paketa koji su stigli iz dijaspore sa kašnjenjem u CIK.

Samoopredeljenje se pre nekoliko dana ponovo žalilo Vrhovnom sudu u vezi sa glasačkim paketima od sunarodnika koji su, kako tvrdi ta stranka, glasačke listiće poslali na vreme, iako su oni sa zakašnjenjem pristigli u CIK.

Izvor: B92
Foto: Twitter/aafkc

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter