15°C

Beograd

PREDSEDNIK CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE POTVRDIO: Večeras počinje brojanje glasova iz dijaspore!

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) Valjmir Eljezi potvrdio je da će večeras u 21 čas početi brojanje glasova iz dijaspore.

To će se desiti nakon procene da li glasački listići iz dijaspore koji su stigli sa zakašnjem ispunjavaju uslove da budu prihvaćeni.

- Da bismo sproveli presudu Vrhovnog suda, pokrenućemo postupak ocenjivanja pristiglih glasačkih paketa. Nakon ovog procesa večeras u 21 čas ćemo u Centru za brojanje i rezultate početi da brojimo glasačke listiće koji ispunjavaju zakonske uslove - rekao je Eljezi.

Vrhovni sud Kosova prihvatio je danas žalbu pokreta Samoopredeljenje za ponovno brojanje glasova dijaspore pristiglih u 1.806 paketa.

U odluci koju je objavila prištinska televizija stoji da Centralna izborna komisija (CIK) treba da verifikuje i prebroji glasove u 1.806 paketa koji su stigli iz dijaspore sa kašnjenjem u CIK.

Samoopredeljenje se pre nekoliko dana ponovo žalilo Vrhovnom sudu u vezi sa glasačkim paketima od sunarodnika koji su, kako tvrdi ta stranka, glasačke listiće poslali na vreme, iako su oni sa zakašnjenjem pristigli u CIK.

Izvor: B92
Foto: Twitter/aafkc

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar