Izvor:
05.11.2019 u 18:59
0

RUSIJA: Zatvorite kancelarije visokog predstavnika UN u Bosni!

Rusija je na sastanku Saveta bezbednosti UN tražila zatvaranje kancelarije visokog predstavnika UN u Bosni čiju aktivnost Moskva smatra pristrasnom.

– Pozivamo kolege Saveta bezbednosti da obnove napore ka zatvaranju kancelarije visokog predstavnika – rekao je ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzja.

Kako se navodi taj Ruski stav je dosta izolovan u Savetu bezbednosti.

Ruski diplomata je rekao da visoki predstavnik treba da poštuje svoj mandat, a da Valentin Incko aktuelni visoki predstavnik nema nadležnost da lobira za integraciju Bosne u evroatlantske organizacije, o čemu se mnogo piše u njegovo poslednjem izveštaju.

Ruski ambasador je takođe kritkovao novu šeficu Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Bosni, koja je, kako je rekao, organizovala seminar da propagira ulazak te zemlje u NATO.

Nebenzja je rekao da je "vrlo važno da se strogo poštuju principi Dejtona", sporazuma iz 1995. kojim je završen rat u Bosni, kada su uspostavljena dva entiteta, povezana centralnom vladom.

Savet bezbednosti je na početku sednice jednoglasno odobrio još jedno produženje na godinu dana evropskih vojnih snaga u BiH Eufor Altea.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter