15°C

Beograd

KOSOVO I METOHIJA: Haradinaj ima VAŽNU poruku za KURTIJA!

Bivši premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj ima poruku za svog mogućeg naslednika Aljbina Kurtija.

Haradinaj je poručio Kurtiju da mu se sviđa ideja reciprociteta sa Beogradom, ali i da bi ukidanje takse na proizvode iz Srbije bez priznanja kosovske nezavisnosti zauzvrat bila kapitalna politička greška.

Haradinaj je to rekao novinarima nakon sednice vlade u tehničkom mandatu i dodao da nisu samo porezi politika, već su to i stavovi kojima je Priština, kako je rekao, "Kosovo održala nezavisnim, što je omogućilo donošenje odluke o reformisanju kosovske vojske, o Trepči. . . "

- Što se tiče reciprociteta, sviđa mi se ideja, ali neka porez ostane. Ako Pokret Samoopredeljenje pravi reciprocitet, ne razumem zašto ne bi trebalo da nastavimo sa oporezivanjem i iznenađen sam stavom svakoga ko vrati srpsku robu bez dobijanja priznanja, jer to bi bila kapitalna politička greška - rekao je Haradinaj.

Haradinaj je govorio i o Specijalnom sudu za zločine tzv. OVK i dodao da odluku o formiranju tog suda u kosovskom parlamentu treba preispitati.

Izvor: B92
Foto: Botaspot.info/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar