10°C

Beograd

PREMIJERKA SRBIJE RAZGOVARALA SA DELEGACIJOM INDIJE: Ana Brnabić i Om Birla o političkim odnosima dve zemlje!

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa delegacijom parlamentaraca iz Indije.

Delegaciju je predvodio predsednik Donjeg doma parlamenta Indije Om Birla, a na sastanku je konstatovano da su politički odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski, bez otvorenih pitanja.

Premijerka Brnabić zahvalila je Birli na čvrstom stavu Indije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i pružanju nedvosmislene podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Ona je naglasila da je Indija veliki partner i saradnik Srbije, kao i da je zadovoljna time što veze dve zemlje vremenom postaju sve bolje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka je zahvalila narodu Indije na ljubaznosti i velikodušnosti koju na svakom koraku pokazuju u kontaktu sa ljudima iz naše zemlje.

Na sastanku je konstatovano da ekonomska saradnja ne prati kvalitet političkih odnosa i da ju je moguće značajnije unaprediti u narednom periodu.

U tom svetlu, Brnabić je kazala da je naša zemlja u potpunosti otvorena za investicije iz Indije, a da će poseban fokus u narednom periodu biti na jačanju saradnje u oblasti poljoprivrede.

Ona je podsetila i da je kulturna saradnja dve zemlje tradicionalno na visokom nivou, i izrazila nadu da će naša zemlja privući još više indijskih filmskih producenata koji bi svoje projekte mogli da realizuju u Srbiji.

Predsednik parlamenta Indije pozvao je premijerku Srbije da uskoro poseti tu zemlju.




b92.net
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar