REAGOVALO UDRUŽENJE PORODICA KIDNAPOVANIH I UBIJENIH NA KiM: "Istina je samo jedna, da su i Srbi žrtve!"

 

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM se oglasilo povodom pojedinih reakcija koje su usledile posle dodele Nobelove nagrade Peteru Handkeu.

Udruženje je istaklo je da niko ne može poništavati srpske žrtve i da su jedino zločini nad Srbima ostali nekažnjeni.

- Već nekoliko dana, od kada je objavljena vest da je austrijski književnik Peter Handke dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2019. godinu, slušamo neprimerene izjave i Munire Subašić i albanskog premijera Edija Rame, albanskih političara u Prištini i svih onih koji bi da svetu nametnu mišljenje da srpskih žrtava nema i da ne postoje - navelo je Udruženje u saopštenju.

Oni pitaju i na osnovu čega predsednica Udruženja Majke Srebrenice Munira Subašić daje sebi za pravo i dovodi u pitanje odluku Komiteta za književnost Švedske akademije nauka i da li je njena uža specijalnost književnost.

- Ili je možda to otud što svet uviđa istinu, koja je samo i samo jedna, da su i Srbi žrtve. To naravno ne odgovara Subašićevoj jer se ne mogu sakriti ni Srebrenica, ni Kravice, Bratunac, Podrinje, Sarajevo, pa bi da dovede u pitanje i svetsku književnost - ukazuje Udruženje.

Kada su u pitanju zahtevi da se povuče odluka o nagradi Handkeu ili najave protesta, Udruženje pita da li je to samo zbog toga što Hendke u jednom narodu vidi prijatelje, ili je zbog toga što se sam na licu mesta uverio da su i Srbi žrtve, "da se naše stradanje ne može umanjiti i negirati".

 

 

Izvor: B92
Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro