18°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: HappyBSC

MILAN STANKOVIĆ ISKRENO O PROIZVODU KOJI JE BIO NA IVICI IZUMIRANJA, A SADA JE SVETSKI HIT: VURDIJADA je kruna naših manifestacija i najpopularniji događaj u BABUŠNICI!

Gost emisije "Prelo u našem sokaku" bio je direktor turističke organizacije Babućnica, Milan Stamenković, koji je predstavio najpopularniju manifestaciju u Babušnici, kao i proizvod koji je bio na ivici izumiranja.

- Babušnica je jedna lepa opština na samom jugoistoku Srbije. U poslednjih desetak godina stvorilo se par manifestacija koje privlače i dovode ljude u Babušnicu. Svake godine, trećeg vikenda u junu okupljaju se planinari iz Srbije i iz Bugarske Planinari iz Bugarske idu sa jedne strane planine, planinari iz Srbije idu sa druge strane i nalaze se na samom vrhu. To udruženje traje već deset godina i postojao je najmasovniji planinski uspon gde u jednom danu izađu preko 1500 planinara na sam vrh. Vurdijada je kruna naših manifestacija i to je najpopularniji događaj u Babušnici. Ona se organizuje u oktobru mesecu i posvećena je jednom mlečnom proizvdu koji se pravi samo u Lužničkoj kotlini. Do pre desetak godina sam proizvod je bio na izumiranju, a sada je svetski hit.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar