Izvor:
13.10.2019 u 06:55
0

DŽONSON PORUČIO ERDOGANU: Obustaviti akciju, pokrenuti dijalog!

Britanski premijer Boris Džonson rekao je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da je Velika Britanija duboko zabrinuta zbog turske vojne akcije na severu Sirije i pozvao ga da okonča tu operaciju i okrene se dijalogu.

Džonson je, kako je saopštio njegov portparol posle telefonskog razgovora dvojice lidera u subotu uveče, ukazao da turska vojna operacija na severu Sirije može dodatno da pogorša humanitarnu situaciju i ugrozi napredak koji je načinjen u borbi protiv ekstremističke Islamske države.

Premijer je bio jasan da Britanija ne može da podrži vojnu akciju Turske. Pozvao je predsednika da okonča operaciju i okrene se dijalogu. Rekao je i da su Britanija i međunarodni partneri spremni da podrže pregovore o prekidu vatre – naveo je portparol britanskog premijera.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter