Izvor:
11.10.2019 u 14:43
0

PRIŠTINA U ŠOKU! Pacoli poručio da je dodela nagrade „SRAMNO DELO“!

Kosovska Akademija nauka i umetnosti (ANUK) reagovala je na dodelu Nobelove nagrade austrijskom piscu Peteru Handkeu, naglašavajući da je on bio pasionarani podržavalac Slobodana Miloševića i ubijanja naroda.

Duboko ogorčeni primili smo ružnu vest da je dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2019. godinu pisac Peter Handke, istaknuti eksponent fašističkih ideja tlačenja i zarobljavanja naroda i pasionantni podržavalac Miloševića i njegovnih genocidnih ratova na Balkanu, uključujuci i Kosovo – navedeno je u saopštenju ANUK-a.

Kao Akademija mlade države koja je nastala na zapadnim vrednostima slobode naroda i institucija, a koja je sama bila izložena "segregaciji i aparthejdu omraženog režima i njegovog razarajućeg rata, nismo verovali da ćemo se ovako brzo suočiti sa gubljenjem pamćenja i moralnim praštanjem onih koji su zdušno podržavali ubicu naroda, kao što je učinio vaš laureat Peter Hantke", poručili su iz kosovske akademije nauka i umetsnoti .

Peter Handke nije bio na pravoj strani istorije naroda Balkana, niti Kosova, već je našao utočište u tamnoj stranih tragičnih dogadaja Balkana – naveli su u saopštenju, a svoje neslaganje s odlukom Nobelovog komieta izrazio je i odlazeći ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli koji je to ocenio kao "sramno delo"

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter