SRBIJA POSVEĆUJE MODERNIZACIJI POLJOPRIVREDE: Ću u poseti Srbiji! (FOTO)

 

Vlada Srbije je spremna za unapređenje buduće saradnje, a Srbija u Evropi prepoznata kao zemlja koja posebnu pažnju posvećuje modernizaciji poljoprivrede, poručila je predsednica vlade Ana Brnabić generalnom direktoru Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) Ću Dongjuom.

Ću je preneo premijerki Brnabić utiske tokom svoje prve posete našoj zemlji, istakavši da je on ujedno i prvi generalni direktor FAO koji je došao u Srbiju, kao i da mu je to prva bilateralna poseta od nedavnog imenovanja na tu funkciju.

- Mnoge zemlje bi imale šta da nauče od vas", poručio je sagovornik srpskoj premijerki i dodao da je FAO izuzetno zainteresovan za saradnju posebno u oblasti digitalizacije poljoprivrede i primene novih tehnologija u proizvodnji hrane - saopšteno je iz kabineta premijerke.

"Sada je smartfon novo oruđe na farmama", ocenio je Ću.

Premijerka Brnabić je navela da je Institut BioSens u Novom Sadu, koji primenjuje inovativna IT rešenja i digitalizaciju u cilju povećanja efikasnosti domaće proizvodnje, najbolji primer modernizacije srpske poljoprivrede, saopšteno je.

Tokom sastanka bilo je reči i o razvoju poljoprivredne proizvodnje malih, porodičnih gazdinstava, unapređenju životnog standarda u ruralnim područjima za žene i muškarce i stvaranju podsticajnog okruženja za održivu poljoprivrednu proizvodnju, jačanju otpornosti na prirodne katastrofe i klimatske promene i unapređenje održivog upravljanja prirodnim resursima, kao i o povećanju konkurentnosti sektora poljoprivrede i proizvodnje hrane modernizacijom tržišnih lanaca.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: 
Instagram (Ana Brnabić/printscreen)

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro