Izvor:
10.10.2019 u 14:28
0

DVOSTRUKI STANDARDI NA BALKANU: Ako može „velika Albanija“ što ne može „Velika Srbija“?

– Usvajanje novih principa na Balkanu, koje zagovara Aljbin Kurti u pokušaju stvaranja "velika Albanija", bi važilo i za druge narode na Balkanu, pre svega Srbe.

To je izjavio srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

– Na Balkanu se ne mogu sprovoditi dvostruki standardi – da ono što je dozvoljeno jednom narodu, drugom nije, kako to misli Aljbin Kurti. Za to srpski narod nema razumevanja niti će ga ikad imati, jer ako je nešto dozvoljeno drugima, kako to za Šiptare odnosno Albance zagovara provokator Kurti, zašto onda i Srbima ne bi to isto bilo dozvoljeno- rekao je Dodik komentarišući izjavu lidera "Samoopređeljenja" Aljbina Kurtija da takozvano Kosovo i Albanija treba da se približe jedno drugom, da se integrišu u federaciju, kao Nemačka.

Dodik je istakao da se Republika Srpska zalaže za mir i stabilnost, za poštovanje svih međunarodnih obaveza, pre svega Dejtonskog sporazum, i podržava rešavanje svih kriznih pitanja u regionu mirnim putem, dogovorom i kompromisom.

– Ali stvaranje takozvane 'velike Albanije', kakvu ovih dana naavljuje mogući kandidat za premijera samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, značilo bi uvođenje i usvajanje nekih novih principa na Balkanu– istakao je Dodik.

Kurti je juče ponovio da se zalaže za nacionalno ujedinjenje Albanaca u okviru federacije, nikako u okviru Evropske unije.

– U okviru Evropske unije ne može se dogoditi nacionalno ujedinjenje Albanaca- rekao je Kurti.

– Ne mogu reći da se nacionalno jedinstvo dešava u EU. Tu se pridružujemo Dancima, Austrijancima i Špancima. Naš savez se mora dogoditi ovde- kazao je Kurti.

Izvor: B92
Foto: Twitter/N1infoSA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter