Izvor:
10.10.2019 u 05:39
0

LIDER POKRETA „SAMOOPREDELJENJE“ ALJBIN KURTI TVRDI: Demokratski savez Kosova načelno pristao na koaliciju!

Kandidat Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je u sredu uveče da se Demokratski savez Kosova (DSK), Ise Mustafe načelno složio da formiraju zajedničku postizbornu koaliciju.

O tome će, potvrdio je, razgovarati danas.

– U principu su se složili da uđu u koaliciju sa nama. Na sastanku sa Mustafom i kandidatkinjom za premjera DSK, Vjosom Osmani, razgovaraćemo Besnik Besljimi i ja – rekao je Kurti, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Kurti je kazao da na tom sastanku neće biti reči o sastavu vlade, jer je, prema njegovim rečima, kosovski ustavni sud bio jasan kada je saopštio da je pitanje formiranje vlade u nadležnosti pobedničke stranke.

Ili će, kazao je lider Samoopredeljenja, njegova stranka formirati vladu ili će se ići ponovo na izbore.

Uveren je da sa DSK-om neće biti teškoće u pregovorima, te podsetio da su, dok su obe stranke bile u opoziciji tokom proteklih godinu i po dana, imali veoma dobru saradnju.

– A sada kada imate i potvrdu građana ta saradnja je i obavezna i racionalna – rekao je lider Samoopredeljenja i dodao da će razgovore sa DSK-om početi o programima i projektima, pa tek onda o odgovornosti i pozicijama.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter