Izvor:
09.10.2019 u 08:54
0

DEJAN VUK STANKOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA HAPPY PORTAL: Mnogo toga će zavisiti od Ričarda Grenela! (VIDEO)

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ekskluzivno za Happy portal otkriva šta Srbija može da očekuje posle vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji.

– Aljbin Kurti je faktor koji u ovom trenutku može biti izabran za premijera. Rezultat izbora je složen tako da nemamo nekoga ko ima izrazitu većinu. Sada se ulazi u proces pregovaranja oko formiranja vlade. Aljbin se nametnuo medijski kao neko ko je osvojio najviše glasova međutim iz našeg iskustva taj proces je prilično komplikovan i delikatan Treba da se definiše zajednička politika i da se napravi ravnoteža interesa političkih subjekata koji učestvuju u političkom životu na Kosovu. Posebno što smenom ratne garniture koja je vodila Kosovo do sada, otvara se mogućnost da se pojave političari koji nemaju iskustvo rata i usmere u pravcu traženja kompromisa – rekao je Dejan Vuk Stanković.

Pojava Ričarda Grenela je za Stankovića posebno značajna iz više razloga.

– Ričard Grenel će suštinski uticati na situaciju na Kosmetu. On je čovek Bele kuće i Donalda Trampa. Tu mogu postojati dva scenarija jedan je pozitivan, dok je drugi izrazito negativan. On može doći sa imperativom da dokaže da Tramp nije spreman da pravi bilo kakav kompromis sa ruskim faktorom i da onda svoj oštar pristup primeni na Srbiji sa agresivnijim pristupom. Druga mogućnost je da je Grenel pod intelektualnim uticajem Džona Boltona i da onda Grenel u nekom pragmatičnom ključu gura neko rešenje oko koga mogu da se dogovore obe strane – zaključio je Stanković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter