20°C

Beograd

POTPREDSEDNICA VLADE SRBIJE IZNELA SVE INFORMACIJE O NOVOM AUTO-PUTU: Duživa oko 18 kilometara a evo KOLIKA je vrednost puta!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da je izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u regionu, koji treba da doprinese njegovoj većoj stabilnosti i bržem ekonomskom razvoju.

- Srbija i Bosna i Hercegovina ovim projektom ne samo da gledaju u bolju budućnost, već je i zajedno stvaraju, gradeći puteve i mostove koji će nas povezati i doprineti da se zajedno brže razvijamo i učinimo čitav region stabilnijim- rekla je Mihajlovićeva povodom početka radova na izgradnji prve deonice auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina.

Ona je to rekla u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogan i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine. Mihajlovićeva je dodala da se očekuje da radovi na izgradnji auto-puta između Sremske Rače i Kuzmina traju oko dve i po godine.

Projekat će, kazala je, uključiti i izgradnju novog mosta preko Save i zajedničkog graničnog prelaza, a pored turske kompanije “Tašjapi”, kao glavnog izvođača, na njemu će raditi i domaće firme.

- Ovaj projekat je primer kako se jedan veliki infrastrukturni projekat može brzo pripremiti i početi radovi, jer je krajem 2018. potpisan komercijalni ugovor. Paralelno sa izvođenjem radova na prvoj deonici, radiće se projektno-tehnička dokumentacija za drugu deonicu, Požega-Kotroman, dužine oko 60 kilometara i očekujemo da do kraja 2020. imamo pripremljen projekat- rekla je Mihajlovićeva.

Vrednost izrade tehničke dokumentacije i izvođenja radova na izgradnji deonice Sremska Rača - Kuzmin je 225 miliona evra, a dužina budućeg auto-puta koji će ići prema Bijeljini je oko 18 kilometara, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice vlade.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Зорана Михајловић

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar