POTPREDSEDNICA VLADE SRBIJE IZNELA SVE INFORMACIJE O NOVOM AUTO-PUTU: Duživa oko 18 kilometara a evo KOLIKA je vrednost puta!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da je izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u regionu, koji treba da doprinese njegovoj većoj stabilnosti i bržem ekonomskom razvoju.

- Srbija i Bosna i Hercegovina ovim projektom ne samo da gledaju u bolju budućnost, već je i zajedno stvaraju, gradeći puteve i mostove koji će nas povezati i doprineti da se zajedno brže razvijamo i učinimo čitav region stabilnijim- rekla je Mihajlovićeva povodom početka radova na izgradnji prve deonice auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina.

Ona je to rekla u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogan i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine. Mihajlovićeva je dodala da se očekuje da radovi na izgradnji auto-puta između Sremske Rače i Kuzmina traju oko dve i po godine.

Projekat će, kazala je, uključiti i izgradnju novog mosta preko Save i zajedničkog graničnog prelaza, a pored turske kompanije “Tašjapi”, kao glavnog izvođača, na njemu će raditi i domaće firme.

- Ovaj projekat je primer kako se jedan veliki infrastrukturni projekat može brzo pripremiti i početi radovi, jer je krajem 2018. potpisan komercijalni ugovor. Paralelno sa izvođenjem radova na prvoj deonici, radiće se projektno-tehnička dokumentacija za drugu deonicu, Požega-Kotroman, dužine oko 60 kilometara i očekujemo da do kraja 2020. imamo pripremljen projekat- rekla je Mihajlovićeva.

Vrednost izrade tehničke dokumentacije i izvođenja radova na izgradnji deonice Sremska Rača - Kuzmin je 225 miliona evra, a dužina budućeg auto-puta koji će ići prema Bijeljini je oko 18 kilometara, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice vlade.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Зорана Михајловић

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro