Izvor:
08.10.2019 u 17:20
0

BRNABIĆ NA SASTANKU SA DŽANGOM: Kreativna rešenja kineskih tehnoloških kompanija sve su vodljivija u Evropi!

Predsednica Vlade Ana Brnabić poručila je danas, na sastanku sa ministrom nauke i tehnologije NR Kine Vangom Džangom, da je Srbija čvrsto opredeljena da razvija saradnju sa Kinom u oblasti inovacija i tehnologije.

Kina je, prema rečima premijerke Brnabić, jedan od svetskih lidera četvrte industrijske revolucije, a kreativna rešenja kineskih tehnoloških kompanija, poput onih u oblastima "ekonomije deljenja", Interneta stvari i veštačke inteligencije, sve su vidljivija u Evropi, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijma.

Predsednica Vlade rekla je da građani u našoj zemlji već vide koristi od globalne inicijative “Pojas i put” i zahvalila kineskim partnerima na podršci u izgradnji autoputeva, mostova, energetskih i drugih infrastrukturnih objekata, uz podsećanje da je jedan od najvažnijih projekata Srbije i Kine najavljena izgradnja industrijsko-tehnološkog parka u Borči.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog dobre organizacije Četvrte konferencije Narodne Republike Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope (Kina – CIEZ) o saradnji u inovacijama, koja je danas počela u Beogradu, primetivši da je Srbija jedan od najaktivnijih partnera Kine unutar formata „17+1”.

Konstatovano je da su politički odnosi dve zemlje izvanredni i da ih karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo.

Predsednica Vlade Srbije je kineskom ministru čestitala 70. godišnjicu osnivanja Narodne Republike Kine.

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/ anabranabic/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter