Izvor:
08.10.2019 u 13:58
0

SAMIT SRBIJA-TURSKA-BIH JE BIO PLODONOSAN: Najvažnija poenta današnjeg sastanka je ta što se razmišlja o celom regionu!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je današnji Samit Srbija-Turska-BiH bio plodonasan, da su lideri zemalja odlučni da nastave trilateralni mehanizam, te da je najvažnije to što se, kako je rekao, pre svega, razmišlja o celom regionu.

Sledeći sastanak, istakao je, biće održan u BiH, a zatim u Turskoj.

– Odlučni smo da nastavimo trilateralni mehanizam. Kada je reč o Srbiji i BiH, građanima, to će zbližiti i ljude i dve zemlje. A, najvažnija poenta današnjeg sastanka je ta što se, pre svega, razmišlja o celom regionu- rekao je Erdogan na zajedničkoj pres konferenciji nakon trilateralnog sastanka.

Turski predsednik je istakao da će auto-put Beograd – Sarajevo još više zbližiti Srbiju i BiH.

– Put je sinonim za civilizaciju, za život. Ako imamo put između dva naroda, to će imati još veći uticaj na građane, a još veći na sprečavanje migracija. Naprotiv, učiniće region mestom koje privlači ljude, oni više neće odlaziti iz domovine- rekao je Erdogan.

Osvrunuo se na problem sa formiranjem Saveta ministara u BiH, navodeći da je prošlo 12 meseci a da vlada nije formirana, te da takvi problemi moraju da se reše.

– Bez vlade ne može na efikasan način da se nastavi sa poslom- podvukao je Erdogan.

On je zahvalio predsedniku Srbije na gostoprimstvu, dodajući da se raduje narednim susretima.

– Posle naših susreta koji su se fokusirali na odnose Srbije i Turske i koji su bili korisni i plodonosni i ovaj samit danas je takođe veoma plodonosan i to nas čini veoma srećnima- rekao je Erdogan.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/TRUTH

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter