Izvor:
08.10.2019 u 12:12
0

PARIZ: Makron poziva na budnost prema islamskom ekstremizmu!

Francuska mora razviti budno društvo u borbi protiv islamiskih militanata, rekao je predsednik te zemlje Emanuel Makron tokom odavanja počasti žrtvama terorističkog napada nožem u sedištu pariske policije.

Makron je rekao da je to pitanje za celu naciju koja treba da se ujedini, pokrene i bude spremna da reaguje, prenose svetski mediji.

– Sama administrativna služba i sve državne službe pojedinačno neće moći same da prevladaju islamističku hidru – rekao je Makron u kancelariji policije u blizini katedrale Notrdam.

Pozivajucći se na čudovište iz grčke mitologije kojem kada se odseče glava izraste nova, Makron je istakao da Francuska mora da razvije društvo u kojem će svi paziti na znakove ljudi koji su pod rizikom da padnu pod uticaj islamističkih ekstremističkih mreža.

Kako se podseća, IT stručnjak zaposlen u policiji nožem je usmrtio tri policajca i administrativnog radnika, pre nego što ga je policija likvidirala.

Napadač, koji je poreklom sa Martinika, posle prelaska u islam imao je kontakte sa pojedincima koji verovatno pripadaju islamistickom salafistickom pokretu, saopštili su tužioci.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter