Izvor:
08.10.2019 u 12:03
0

LUKAŠENKO: Minsk spreman za deklaraciju o raketama!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je Minsk spreman da sastavi tekst deklaracije zemalja odgovornih za nerazvrstavanje raketa kratkog i srednjeg dometa u Evropi.

On je to rekao na ekspertskoj konferenciji "Evropska bezbednost: udaljavanje od puta destrukcije", prenose svetski mediji.

Lukašenko je naglasio da je jasno da ta deklaracija nije zamena za sporazum, ali da bi mogla da doprinese smanjenju nivoa trenutnih rizika i geopolitičkih problema istočne Evrope, kao i da doprinese okončanju dalje eskalacije sukoba.

– Pretpostavljamo da bi to moglo da pomogne da se popuni pravni vakuum u regulisanju navedenog segmenta naoružanja – rekao je Lukašenko.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter