Izvor:
08.10.2019 u 11:49
0

MINISTAR ZA INOVACIJE I TEHNOLOŠKI RAZVOJ NENAD POPOVIĆ: Izgradnja industrijskog parka u Borči početkom 2020!

Izgradnja Industrijskog parka u Borči počeće početkom sledeće godine, najavio je danas ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i dodao da će u novembru biti završeno formiranje zajedničke srpsko-kineske kompanije koja će realizovati ovaj projekat.

– To će biti najmoderniji industrijsko-tehnološki park u ovom delu Evrope i siguran sam da će, lideri inovacija, novih industrija i naprednih tehnologija iz Kine i Evrope biti u tom parku – rekao je Popović na konferenciji za medije posle ministarskog sastanka održanog u okviru četvrte konferencije Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope o saradnji u oblasti inovacija, koja se danas i sutra održava na Beogradskom sajmu.

Ministar je podsetio da je ideja o zajedničkoj izgradnji industrijskog parka u Borči potekla od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kine Si Ðinpinga i da je izazvala veliko interesovanje kineskih kompanija, ali i njihovih kooperanata iz cele Evrope.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter