Izvor:
08.10.2019 u 11:23
0

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ: Srbija želi da podrži širu saradnju sa Kinom!

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas da organizacijom konferencije Kine i 17 država Centralne i Istočne Evrope o saradnji u oblasti inovacija Srbija želi da podrži širu saradnju u regionu i u centralnoj i istočnoj Evropi na temu inovacija, veštačke inteligencije, robotike i digitalizacije, jer je to put za stvaranje "bogatijeg, prosperitetnijeg i zadovolјnijeg društva za sve".

– Najveći rezultat ove konferencije je Beogradska deklaracija o saradnji u inovacijama. Njom se utvrđuje zajednička vizija razvoja zasnovanog na inovacijama zemalјa učesnica mehanizma Kine i Centralne i Istočne Evrope – poručila je Brnabić na otvaranju konferencije.

Ona je kazala i da je Kina danas čvorište na kome se u isto vreme može naći "veština majstora, najsofisticiranija robotika i visoko poznavanje računara i razvoja softvera".

– Kineski programeri praktično nemaju premca. Vi Čet je danas najpouzdanija aplikacija koja može da se koristi na svim mobilnim ekosistemima. Upravo zato danas Vi Čet može da se koristi i za plaćanje, i za zvanje taksija i rezervisanje restorana – rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je Srbija u "fantastičnoj sinergiji" sa Vi Čet platformom u "ogromnoj meri" doprinela ekonomskoj saradnji dve zemlje, a pre svega razvoju turizma kroz zajedničku promotivnu kampanju.

Novimagazin.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter