Izvor:
07.10.2019 u 17:05
0

UDRUŽENJE TUŽILACA: Regionalana saradnja Srbije i Bosne i Hercegovine!

Predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) i zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu Nenad Stefanović sastao se daans u Neumu sa tužiocem Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Predsednicom Udrženja tužilaca Federacije BiH Šeilom Heljić, saopštilo je UST.

Tokom XII savetovanja tužilaca koje je organizovalo Udruženje FBIH tužilaca, domaćini su izrazili spremnost za potpisivanje memoranduma o saradnji dva strukovna udruženja u Beogradu.

Budući memorandum o saradnji, kako je ocenjeno, predstavljaće pečat dobre regionalne saradnje strukovnih udruzenja.

Tim povodom Stefanović je rekao da je zadovoljan srdačnim prijemom organizatora i spremnošću kolega iz regiona na saradnju.

"Imali smo i bilateralne razgovore sa kolegama iz celog regiona, uz iskaznu spremost za razvijanje saradnje u interesu struke i jačanja profesionalnog integriteta, kao i razmene iskustava u vezi metodologije suzbijanja svih oblika kriminaliteta. Ovo je prvi korak ka unapređenju odnosa i razvijanju saradnje svih tuzilaca iz regiona", rekao je Stefanović.

UST učestvuje na trodnevnom savetovanju u Neumu, gde je učešće uzelo više od 200 tužilaca iz BIH i regiona, predstavnika nevladinih organizacija i međunarodne zajednice.

Savetovanje je organizovalo Udruženje tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine zajedno sa Centrom za edukaciju sudija i tužilaca Federacije BiH i Republike Srpske, uz podršku Misije OEBS-a u BiH, UNICEF-a, i ostalih partnera.

Poseban akcenat na savetovanju je stavljen na organizovani, privredni kriminal i korupciju, ratne zločine, imovinsko-pravne zahteve u krivičnim postupcima, migracije, decu koja su oštećena krivičnim delima, sprečavanje nasilja nad decom u digitalnom okruženju i trgovina ljudima i rodno zasnovanom nasilju.

tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter