20°C

Beograd

PREDSENIK VUČIĆ SA ERDOGANOM: SUTRA trilaterni sastanak SRBIJE, BOSNE I TURSKE!

Predsednici dveju zemalja sastali, Srbije i Turske i dalje su na konferenciji za medije. Predsednik Vučić posebno je zahvalan predseniku Erdoganu na njegovoj poseti.

- Radimo na infrastrukturnom povezivanju Balkana, Kuzma i Sremska Rača, deonica od 60km koja će biti kamen temeljac za novi auto-put do Sarajeva.

Razgovarali smo o tome da u Raškoj oblasti poboljšamo infrastrukturu.

Danas sam po pvi put i dubinski razgovarao sa Erdoganom o saradnji u oblasti odbrane, uz kupovinu oruđa i oružja za naše vojne jedinice.

Zeloo bih da odem u Osmanski arhiv kad odem iduci put u Istanbul, na čak 122 000km arhiva ,ceo grad skoro.

Zahvalan sam Erdoganu sto je doveo veliki broj biznismena u Srbiju da investiraju. I nasima porucujem da ulozeni novac u Turskoj nije mala stvar.

Hvala Vam predsednice, ovde bih voleo da se osećate kao kod svoje kuce, jer uvek imamo mir kad imamo sa Vama dobre odnose. -

I predsednik Erdogan je uvek naklonjen Srbiji i našem narodu.

- Mi smo posetili zajednicku drzavnu arhivu sa svim artifaktima Srba i Turaka. I ako to uradimo do 29.oktobra da otvorimo predsednicku bilbioteku u Ankari i biće i digitalno opremljena da svi narodi mogu videti. Mladi ljudi mogu tamo uverk boraviti, jer ce biti otvrena 24h.Kada je rec o kulturi saobracaju ulazermo veliki trud da poboljsamo sve. Upravo ste bili svedoci potpisivanja dokumenata vaznih iz oblasti odbrane, obrazovanja .

Tokom ove moji posete otvoricemo 6 fabrika, iz oblasti tekstila preradjivanja automobila i industrije.

Milion nasih gradjana je preslo preko Srbije ne bi li otputovalo i veoma su uspešno saradjivali sa srpski kolegama sa granica. Otvoriće se generalni konzulat u Novom Pazaru da se poboljsaju odnosi u tom delu Srbije i putevima ka ostatku Balkana. Pokusavamo da pomognemo zemlje regiona.

Trilateralni sastank sutra Srbije, Bosne i Turske i otpoceti projekat deonica auto-puta uz kamen temeljac na reci Savi. Zahvaljujem mom prijatelju Vučiću na ovakvoj dobrodoslici. -

youtube/kurirtv
Foto: youtube/printscreen/

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar