Izvor:
23.09.2019 u 19:19
0

DŽONSON POZVAO TRAMPA: Potrebno da se podrži sporazum o Iranu!

Britanski premijer Boris Džonson je pozvao Sjedinjene Države i njihove saveznike da sklope novi nuklearni sporazum s Iranom, a američki predsednik Donald Tramp je pozitivno odgovorio na taj predlog, prenose mediji.

Govoreći danas u Ujedinjenim nacijama, Džonson je poručio da "bez obzira na primedbe na stari nuklearni sporazum sa Iranom, vreme je da se krene napred i napravi novi dogovor".

Donald Trump je povukao SAD iz tog sporazuma prošle godine i odobrio uvođenje novih sankcija Teheranu.

Kako se navodi, Iran je nastavio obogaćivanje uranijuma do granice koja je veća od one utvrđene sporazumom.

Tramp je, na pitanje o Džonsonovom predlogu, rekao da je "Boris veoma pametan čovek", ali nije dalje objašnjavao.

Britanski premijer bi trebalo da se na marginama zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku sastane sa Trampom i iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem.

S druge strane, kako navodi AP, jedan visokopozicionirani iranski diplomata je rekao da je Donald Tramp "zatvorio vrata za pregovore" kada je uveo poslednju turu sankcija njegovoj zemlji i označio Centralnu banku Irana "terorističkom institucijom".

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamed Džavad Zarif bio je uzdržaniji u pred novinarima u Njujorku.

– Znam da predsednik Tramp nije želeo da to uradi. Sigurno je bio pogrešno informisan- rekao je Zarif.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter