Izvor:
21.09.2019 u 16:09
0

ANA BRNABIĆ: Srbija nastavlja da podržava Kinu na bilateralnom i multilateralnom planu!

Srbija visoko ceni ulogu Kine u poštovanju i odbrani međunarodnog prava, poručila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa delegacijom sudija Vrhovnog narodnog suda Kine, koju je predvodio predsednik tog suda Džou Đijang.

Sagovornici su konstatovali da su odnosi Srbije i Kine izvanredni i da ih karakteriše sveobuhvatno stratesko partnerstvo i "savremeno čelično prijateljstvo".

Tokom posete predsednika Vrhovnog narodnog suda Kine potpisan je Memorandum o razumevanju sa Vrhovnim kasacionim sudom Srbije, koji će doprineti unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti pravosuđa, kao i informatizaciji sudova, sudskom upravljanju i sudskoj obuci, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je istakla da, budući da je Kina najvažniji trgovinski partner Srbije u Aziji, naša zemlja pridaje veliki značaj privrednoj saradnji u okviru mehanizma Kina-CIEZ.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo što će Srbija imati priliku da u okviru te saradnje 8. i 9. oktobra bude domaćin četrvrte Kina-CIEZ ministarske konferencije u oblasti inovacija.

Brnabić je kazala da će Srbija nastaviti da podržava Kinu na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i putem mehanizma saradnje "17+1", kojem Srbija pridaje poseban značaj.

Premijerka je Džou čestitala 70. godišnjicu osnivanja Kine, koja će biti obeležena 1. oktobra i u ime Vlade Srbije poželela dalje uspehe Kini u svim oblastima razvoja.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter