Izvor:
21.09.2019 u 12:45
0

VUČIĆ POVODOM NOVONASTALE SITUACIJE: Zabrinut sam!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednicom Republike Srpske Zeljkom Cvijanović.

Milorad Dodik se zahvalio se predsedniku Srbije i premijerki za pomoć koju daju Republici Srpskoj i srpskom narodu, i dodao da to ranije nije bila praksa.

Predsednik Srbije rekao je da je Srbija dužna da očuva Dejtonski sporazum.

"Srbija je strana potpisnica Dejtonskog sporazuma, pa je Srbija dužna da očuva Dejtonski sporazum i na svako kršenje tog sporazuma Srbija je obavezna da da svoju rekaciju, mišljenje ili sud", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vućić i dodao da "Srbija nikad neće biti toliko mala koliko bi drugi želeli".

Pozvao je na smirivanje tenzija i poštovanje Dejtonskog sporazuma.

"Saglasni smo u odnosu poštovanja prema Srbiji i želji za najbližim odnosom sa Srbijom. Pozivamo Dodika i Cvijanović i sve naše ljude iz RS da pokažu punu uzdržanost i ne deluju prenagljeno u skladu sa interesom Srbije, RS", rekao je predsednik,

On je dodao i da bi bilo koji sukob značio i ekonomski krah i bilo koje budućnosti za sve nas.

Vučić je rekao da je povodom nastale situacije zabrinut.

"Sanžak ili Raška oblast ne postoje u ustavu Srbije kao posebna kategorija. Važniji nam je mir i dobar odnos sa Bošnjacima", rekao je.

Milorad Dodik je dodao da da je ugrožen osećaj stabilnosti.

"Vojna struktura od starih kadrova u federaciji, vraćaju s ratnici iz Sirije- zajedno sa deklaracijom ugroava naš osećaj stablinosti", rekao je Dodik i dodao da je najvažnija poruka da je Republika Srpska spremna da se brani.

"Za nas Republika Srpska je prirotet i jedina moguća republika na tom prostoru", dodao je.

Izvor: B92
Foto: Instagram/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter