Izvor:
19.09.2019 u 09:21
0

EVROPSKA UNIJA: Britanija mora da dostavi predlog Bregzita do 30. SEPTEMBRA!

Finski premijer Anti Rine upozorio je Veliku Britaniju da mora da izađe sa novim predlogom sporazuma o Bregzitu do kraja meseca ili ga EU neće razmatrati.

Anti Rine, čija zemlja predsedava EU, rekao je posle sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu, da su se evropske zemlje saglasile da alternativna rešenja dogovora moraju biti pismeno prosleđena do 30. septembra, prenosi AP.

Britanija planira da napusti EU 31. oktobra i premijer Boris Džonson je rekao da je posvećen postizanju sporazuma sa Briselom.

Kako navode francuski diplomatski izvori, poruka Londonu je da vreme ističe i da se ne može razgovarati o sporazumu za Bregzit bez pripreme.

Kako saznaje Rojters iz diplomatskih izvora, evropski zvaničnici se nisu dogovorili da 30. septembar bude precizno određen kao dan za predaju predloga, ali navode da posle toga Savet EU neće imati vremena da donese obrazložene odluke na Samitu 17-18. oktobra.

Britanski glavni pregovarač za Bregzit Stiven Barkli sastaće se sa evropskim zvaničnicima u petak u Briselu, prenose mediji.

Izvor: Tanjug
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter