Izvor:
18.09.2019 u 12:12
0

KOCIJANČIĆ: Svaka politička rasprava treba ostati u parlamentu!

Portparolka EU Maja Kocijančić kaže da Brisel podržava međustranački dijalog u Srbiji, a da bi svaku političku raspravu trebalo vratiti tamo gde i pripada- u parlement.

"Svi akteri moraju učiniti sve što mogu kako bi održali političku raspravu tamo gde i pripada- u parlamentu. Međustranački dijalog treba podržati i održavati ga u parlamentu", kaže Kocijančić.

Ona na pitaje Tanjuga o mogućem posredovanju EU u dijalogu vlasti i opozicje oko izbornih uslova kaže da Unija ”ohrabruje sve zainteresovane strane u Srbiji da stupe u dijalog radi pronalaženja zajedničkih rešenja”.

Kocijančić navodi da je Evropski parlament već započeo misiju u Srbiji sa ciljem da doprinese daljem jačanju političkog dijaloga u parlamentu.

”Evropski parlament izrazio je spremnost da blisko sarađuje sa svim srpskim političkim strankama u parlamentu”, kaže Kocijančić.

Portparolka EU podseća da poslednji godišnji izvešataj Evropske komisije o Srbiji ukazuje na važnost primene preporuka koje je dala Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava koja je nadledale prethodne izborne cikluse u Srbiji.

”Inicijativa civilnog društva da organizuje okrugle stolove, kao i odluka vlade da formira radnu grupu koja će se baviti preporukama Kancelarije za demokrtaske institucije i ljudska prava pozitivni su i konstruktivni koraci ”, ocenjuje Kocijančić

Ona dodaje da je međupartijski dijalog o neophodnim reformama u zemlji neophodan i za uspešan ulazak Srbije u EU.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter