Izvor:
16.09.2019 u 11:58
0

BRABIĆ: Objasnila odakle povećanje direktnih stranih investicija od 43 odsto!

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je danas, na pitanje novinara odakle povećanje direktnih stranih investicija od 43 odsto u odnosu na prošlu godinu koja se smatra istorijskom u tom pogledu, da je to zato što je Srbija sve kredibilnija destinacija za investicije.

Do ovoga nije bilo lako doći a postiže se time što dovodite jednog po jednog investitora, time što oni imaju dobre uslove, i pri tome ne subvencije – one su najmanje stavka u svemu tome, već predvidivo okruženje, dobru komunikaciju s vladom, uslove koji su transparentni, nema korupcije – rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

Ona je navela da je dolazak kompanije Ikea bio veoma važan jer, kako kaže, "svi znaju da ona ne dolazi tamo gde je korupcija".

Ako imate Ikeu koja je došla posle 10 godina pregovaranja, kada nije verovala u Srbiju, pa ostane i odluči da se proširi, pa imate nemački Kontinental, MTI, NCR … onda sve to polako preokreće fokus svih ostalih investitora na tu zemlju, u ovom slučaju Srbiju i onda je mnogo lakše privlačiti investitore – rekla je Brnabić.

Ali, naglasila je, Srbija je i pred toga, mnogo učinila da unapredi uslove poslovanja, prilagodi ambijent posebno za investiore u boasti IT, nauke i tehnologije.

Sve to zajedne daje rezultate -zaključila je premijerka.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printskrin (Ana Brnabić)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter