Izvor:
14.09.2019 u 15:48
0

LINTA: OVO je joj jedan napad na Dejtonski sporazum!

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je danas da usvajanje Programske deklaracije na Sedmom kongresu Stranke demokratske akcije (SDA) predstavlja još jedan u nizu napada najveće bošnjačke stranke Bosne i Herceogovine na Dejtonski sporazum.

Strateški cilj SDA jeste ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne i islamske BiH u kojoj bi Bošnjaci imali dominaciju a Srbi bili prisiljeni da se iseljavaju ili budu građani petog reda. Apsolutno je jasno da SDA ne može da prihvati ključnu činjenicu da je Dejtonskim sporazumom BiH definisana kao državna zajednica koja se sastoji od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, i tri konstitutuvna naroda – naveo je Linta u izjavi za javnost.

On je istakao da je zbog toga važno da se pokrene sveobuhvatna i suštinska borba za izvorni Dejtonski sporazum koji je jedini stvarni garant ravnopravnosti i opstanka Republike Srpske i srpskog naroda u BiH.

Linta ističe da SDA u svojoj Programskoj deklaraciji ponavlja neprihvatljive i lažne optužbe o agresiji Srbije i srpskog naroda na BiH s ciljem da ostvari ratne ciljeve svog prvog predsednika Alije Izetbegovića, kao i lažna i zlonamjerna teza o navodnom genocidu u Srebrenici.

Srbija i Republika Srpska treba zajednički da vode borbu za istinu da je glavni krivac za rat u BiH bio muslimansli lider Alija Izetbegović i njegova antisrpska politika stvaranja islamske i unitarne BiH – zaključio je Linta

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter