Izvor:
12.09.2019 u 13:31
0

KOMANDANT NACIONALNE GARDE SA VULINOM: Saradnja se razvija! (FOTO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Herisom, koji boravi u poseti Srbiji.

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da je Vulin istakao da se saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja razvija na obostrani interes, a najbolji deo bilateralnih odnosa predstavlja vojna saradnja, koja se odvija na brojnim poljima poput zajedničkih vojnih vežbi, u oblastima sajber bezbednosti, medicine i verske službe, kao i na projektu razvoja Centra za obuku jedinica za učešće u multinacionalnim operacijama u bazi "Jug".

– Ministar Vulin je upoznao sagovornika i o aktuelnim pitanjima političko-bezbednosne situacije u regionu, sa težištem na nepromenjeni stav Republike Srbije po pitanju statusa Kosova i Metohije, uz naglasak da Srbija čini sve da se pregovori Beograda i Prištine okončaju na najbolji mogući način, uz trajno i održivo rešenje koje će celokupnom regionu doneti stabilnost i prosperitet – istaknuto je u saopštenju, u kome se dodaje i da je "ministar odbrane poručio da je transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga u tzv. Vojsku Kosova apsolutno neprihvatljiva".

Komandant Nacionalne garde Ohajo potvrdio je da je saradnja u oblasti sajber bezbednosti veoma bitna i poručio da obe strane imaju šta da nauče jedna od druge. Rekao je da je posebno zadovoljan organizacijom zajedničkih vežbi i kao primer naveo vežbu "Platinum Wolf", saopšteno je.

– General-major Heris, koji je od početka uključen u saradnju Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohajo, koja se odvija već punih 13 godina, izjavio je da su pripadnici Vojske Srbije i dalje izuzetni domaćini i profesionalci kada je u pitanju vojnički poziv – navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Glas Balkana

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter