27°C

Beograd

DOBRE VESTI ZA SRBIJU: Ana Brnabić izrazila uverenje da će Tročanji biti potvrđen za komesara za proširenje!

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila da je jako dobra vest za Srbiju što je bivši mađarski ministar pravde Laslo Tročanji predložen za komesara za proširenje.

Prema njenim rečima, Tročanji dolazi iz zemlje koja snažno zagovara agendu proširenja, posebno prema našoj zemlji. Brnabić je u izjavi izrazila nadu da će Evropski parlament potvrditi njegovu nominaciju.

- Onda ćemo svi zajedno moći da vidimo da će nam prijateljske veze premijera Mađarske Viktora Orbana i predsednika (Aleksandra) Vučića i sve što je predsednik Vučić uradio u prošlosti za te dobre veze, dati dobar rezultat- rekla je Brnabić.

Brnabić je, ipak, istakla da treba sačekati da Tročanjijeva nominacija bude potvrđena u EP.

- Za samu nominaciju rekla bih da je to jako dobra vest za Srbiju, ali i dobra vest za ostale zemlje Zapadnog Balkana jer je Mađarska jedna od zemalja koja snažno zagovara agendu proširenja, posebno prema Srbiji- navela je Brnabić.

Ona je naglasila da je Mađarska prijatelj Srbije.

- Razumem da evropski komesari ne predstavljaju Mađarsku ili bilo koju zemlju iz koje dolaze, već EU, ali je nemoguće da te bliske veze ne daju neki kontkretan rezultat za Srbiju- rekla je Brnabić.

Brnabić, koja je boravila u poseti Luksemburgu, kaže da se iz te zemlje vraća sa velikom podrškom za dalje evropske integracije i podstrecima za buduću ekonomsku saradnju dve zemlje, pre svega u oblasti obrazovanja, nauke, istraživanja i razvoja informacionih tehnologija.

- Odlična poseta, velika podrška Srbija i drago mi je da smo tako uspešno prošli- poručila je Brnabić.

Upitana da prokomentariše večeru s premijerom Luksemburga, kojoj su prisustvovali i njihovi partneri, u kontekstu važnosti tog događaja uoči Parade ponosa u Srbiji, Brnabić je rekla da su, kao i u svakom drugom poslu tako i u politici, važni privatni kontakti, međusobno poštovanje i prijateljstvo.

- To prijateljstvo na ličnom planu pomaže bliskosti dve zemlje. Nama je Luksemburg jako dobar partner i mislim da to samo može da pomogne Srbiji. Ja svakako Srbji stavljam na raspolaganje, i uvek jesam, svoje lične, prijateljske i profesionalne veze i znanje- rekla je Brnabić.

Upitana da li će prisustvovati Paradi ponosa, premijerka je rekla da hoće, ukoliko bude u Beogradu.

- Kao i svake godine otkako sam u Vladi Srbije, otkako sam postala ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu. U ovom trenutku verujem da sam u Beogradu i da ću ići- poručila je Brnabić.

Izvor: B92
Foto: twitter/SerbianPM

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar