Izvor:
25.08.2019 u 15:59
0

VULIN U STRIČIĆIMA: Nikakve „Oluje“, Jasenovci i Jadovno više se neće ponoviti!

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas u Stričićima da će, sve dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić, prioritet njene spoljne politike biti Republika Srpska i da se nikakve "Oluje", Jasenovci i Jadovno više neće ponoviti.

Vulin je na tradicionalnom Kočićevom zboru u Stričićima istakao da Srpska nema svoju vojsku, ali da je ima srpski narod, i da niko ne sme ni da pomisli da se sa Srbima razgovara silom ili da mu padne na pamet da ponovi Jasenovac, "Oluju" i Jadovno.

– Sve dok Srbiju vodi Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i biće joj pružana pomoć– rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija ulaže u Republiku Srpsku, ne zato što ima obavezu prema Dejtonu nego što ima potrebu, ali joj je i od značaja da Srpska bude sigurna, stabilna i razvijena.

Kako je rekao, ako su Srbi mirni, stabilni i sigurni, takav će biti i Balkan.

– Mi smo, nažalost, svedoci da se pominju projekti ''Velike Albanije'', da se ponovo pokušava obnoviti to veliko zlo. Celom svetu poručujem da, ako na to budu zatvarali oči i ćutali, da treba da budu svesni njihove odgovornosti za zlo koje će proizaći iz tog projekta- rekao je Vulin.

Kako je kazao, Srbija će učiniti sve da sačuva mir i ukazao da svako mora da zna da ono što se dopusti Albancima ne može da se zabrani Srbima, jer se ne može rešavati nacionalno pitanje Albanaca, a da se ne rešava nacionalno pitanje Srba.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter