Izvor:
25.08.2019 u 09:56
0

AMBASADORKA KINE PRESIDILA: „Imamo jasan stav i Kosovu i Metohiji“! (FOTO)

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo je naglasila da je stav Kine po pitanju Kosova i Metohije jasan i dosledan.

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo veruje da će biti sve više kineskih investicija u Srbiji i ističe da šefovi država dve zemlje, Aleksandar Vučić i Si Đinping, pridaju veliku pažnju bilateralnim odnosima i planiraju ih sa strateške pozicije.

Srbija je prva među zemljama centralne i istočne Evrope i jedina na Balkanu sa kojom je Kina uspostavila sveobuhvatno stateško partnerstvo.

– Praktična saradnja Kine i Srbije je po obimu najveća, po sadržaju najopsežnija, a po obliku najraznovrsnija. Kada govorimo o ovom regionu, najintenzivnija je komunikacija između predsednika Si Đinpinga i predsednika Aleksandra Vučića – istakla je ambasadorka.

Čen je naglasila da je stav Kine po pitanju Kosova i Metohije jasan i dosledan.

– Kineska strana poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, razume i podržava legitimne zahteve Srbije po ovom pitanju. Smatramo da je u okvirima Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti i drugih relevantnih rezolucija najbolji način da se reši pitanje Kosova i Metohije i da zainteresovane strane putem dijaloga postignu obostrano prihvatljivo rešenje – poručila je ona, dodajući da Kina ceni napore srpske strane u pronalaženju kompromisnog rešenja putem dijaloga.

Čen, koja je od 1996. do 1999. godine bila ataše, treći sekretar u ambasadi Kine u SR Jugoslaviji, kaže da je, kada je ovaj put došla u Srbiju, bila impresionirana napretkom u razvoju, koji je naša zemlja postigla. Ona je istakla da je primetila dosta novih građevina, prodavnica, auto-puteva, kao i to da se svuda gradi.

Izvor: Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter