Izvor:
24.08.2019 u 07:52
0

ŠARČEVIĆ: Razgovaraću sa Vučićem o razvoju nauke!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević zahvalio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji će danas u Predsedništvu primiti najcitiranijeg matematičara, profesora doktora Stojana Radenovića, jer je, kako kaže, našao način da ga vrati u zemlju.

To je važno ne samo zbog toga što će se vratiti deo rejtinga Univerziteta u Beogradu na Šanagajskoj listi već i zato što će se Srbija još više baviti pitanjem razvoja nauke, rekao je Šarčević za domaće medije.

– Razgovaraću s predsednikom da postoji čak i kategorija razvoj nauke u cilju jačanja Šangajske liste – rekao je Šarčević i dodao da će iduće sedmice o tome razgovarati i s rektrorkom Univerziteta u Beogradu.

On je istakao da je srpska nauka u ekspanziji i da je za dve godine izdvojeno 36 odsto više novca za tu oblast nego ranije.

Šarčević je podsetio da su doneta dva važna zakona koja se tiču nauke – Zakon o Fondu za nauku i Zakon o nauci i istraživanju.

– Prošle godine smo uključili 1.157 istraživača, ove godine u julu smu imali poziv za 1.000 novih mladih istraživača i 100 povratnika – rekao je Šarčević.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter