20°C

Beograd

ŠARČEVIĆ: Razgovaraću sa Vučićem o razvoju nauke!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević zahvalio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji će danas u Predsedništvu primiti najcitiranijeg matematičara, profesora doktora Stojana Radenovića, jer je, kako kaže, našao način da ga vrati u zemlju.

To je važno ne samo zbog toga što će se vratiti deo rejtinga Univerziteta u Beogradu na Šanagajskoj listi već i zato što će se Srbija još više baviti pitanjem razvoja nauke, rekao je Šarčević za domaće medije.

- Razgovaraću s predsednikom da postoji čak i kategorija razvoj nauke u cilju jačanja Šangajske liste - rekao je Šarčević i dodao da će iduće sedmice o tome razgovarati i s rektrorkom Univerziteta u Beogradu.

On je istakao da je srpska nauka u ekspanziji i da je za dve godine izdvojeno 36 odsto više novca za tu oblast nego ranije.

Šarčević je podsetio da su doneta dva važna zakona koja se tiču nauke - Zakon o Fondu za nauku i Zakon o nauci i istraživanju.

- Prošle godine smo uključili 1.157 istraživača, ove godine u julu smu imali poziv za 1.000 novih mladih istraživača i 100 povratnika - rekao je Šarčević.Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar