24°C

Beograd

PLENKOVIĆ O NAPADU NA SRBE U KNINU: Delo pojedinca, ne klima u društvu!

Premijer Hrvatske Andrej Plenković kaže da je napad na Srbe u kafiću u Kninu za najoštriju osudu, ali, ipak, ocenjuje da je reč o činu pojedinca a ne o klimi u društvu koja podstiče nasilje.
- Ja ne vidim takvu klimu. Ovo su individualna dela pojedinaca koja treba sankcionisati - rekao je Plenković.

- Ono što radimo mi kao Vlada je upravo obrnuto, smanjiti polarizaciju, smanjiti isključivost i ići protiv onih snaga koje hoće tenzije u društvu, a takvih je dosta - dodao je on, prenosi N1.hr.
Ističe da treba sankcionisati počinitelje takvih dela i da je to najbolja poruka i rešavanje problema.

- Uvek ima onih koji su devijantni. Ne daj Bože da je to pravilo, to bi bila jako zabrinjavajuća okolnost u Hrvatskoj. Zato sam rekao da manjine treba da budu deo parlamentarne većine u Hrvatskoj, da ostvaruju svoja prava. To za većinski narod nije problem, nego plus. Ako štitimo prava manjina, lakše cemo se zalagati za prava naših manjina u tim zemljama - rekao je Plenković.

Komentarisao je i to što je slika Ante Pavelića pronađena u vili bivšeg ministra uprave, Lovre Kušcevica, ocenivši da je to loše.

- Iznenadilo me to, nisam mogao da verujem - rekao je Plenković.

Grupa maskiranih napadača upala je u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, a u tuči je povređeno pet osoba, kao i jedno dete.

Nakon toga, oko 22.50 sati u mestu Ðevrske, nekoliko za sada nepoznatih osoba je verbalno, a potom i fizički, napalo vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povređen.

Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar