PREDSEDNIK SRBIJE IZ NJUJORKA: "Mogućnost da Albanci dobiju sve a mi ništa ne dolazi u obzir!"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić javio se danas iz Njujorka i govorio o sastancima koje je imao sa visokim zvaničnicima u SAD.

- To što sam čuo nije potpuno novi stav SAD, oni su 2008. priznali nezavisnost Kosova i da tu odluku neće da promene. Postoje dve dobre stvari koje sam čuo, jedna  je loša po nas. Ta dobra stvar je da oni podržavaju naš evropski put, ne ulaze u to kakav je dogovor, ali da postoji između nas i Albanaca i traže međusobno priznanje Beograda i Prištine. To nije suštinska novost. 

- Mogućnost da Albanci dobiju sve a mi ništa ne dolazi u obzir. Mi ćemo da radimo marljivo i da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji- poručio je on.

- Mislim da oni do kraja novembra do početka decembra neće ukidati takse, iluzorno je očekivati da bilo ko od njih traži nešto racionalno. Očekujem da je to moguće da se desi u decembru, uz jaču podršku SAD. Mi moramo da se spremimo da budemo dovoljno, snažni i  mudri i da znamo šta je realno da bismo sačuvali mir i naše državne interese, i da nam ekonomija napreduje. Značajno je da Amerika želi da nas čuje. Važno je da imamo dobre odnose. Razgovarao sam sa Jorgovankom Tabaković, strane investicije ove godine će biti veće za 30-40 odsto nego prošle godine. Zato moramo da vodimo pametnu, promišljenu, mudru politiku i tako ćemo nastaviti.- rekao je predsednik Vučić.

 

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/printscreen/PrvaTV

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro