12°C

Beograd

NOVI PLANOVI ZA SANDŽAK? Predlog Ugljnina da na izborima bude zasebna celina!

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, Sulejman Ugljanin rekao je da SDA na okruglim stolovima vlasti i opozicije u Beogradu predlaže da na idućim izborima Sandžak bude zasebna celina.

On je na konferenciji za novinare rekao da oni insistiraju na onome što je sadržano u platformi stranke, a to je organizovanje izbora za organe Sandžaka, kao i definisanje jedinstvenog medijskog prostora Sandžaka.

- Ukoliko se naši predlozi ugrade u budući izborni sistem Srbije normalna je stvar da ćemo ići na izbore, jer normalni ljudi kada daju dobar predlog očekuju da on bude prihvaćen. Medjutim, ukoliko on ne bude prihvaćen mi nećemo dozvoliti da i dalje velikosrpski jastrebovi organizuju političko i drugo nasilje na ovim prostorima- rekao je Ugljanin.

On se nada da će Evropska unija, Ujedinjene nacije, međunarodna zajednica i "normalne snage" u Srbiji na idućim izborima imati razumevanja i da će građani Sandžaka konačno uspostaviti vlast na tom prostoru, na kome su autohtoni.

- Svaka izjava da su Bošnjaci srpska manjina ide u kontekst nastavka genocidne politike nad Bošnjacima na Balkanu. Mi smo starosedelački autohton narod u Sandžaku, svoj na svojoj zemlji- istakao je Ugljanin.

On je dodao da platforma SDA Sandžaka za rešavanje statusa Bošnjaka i regije Sandžak, koju je na nedavnoj skupštini stranke jednoglasno usvojilo 800 delegata, predstavlja rešenje za sve probleme i odgovor na sva pitanja.

Izvor: B92
Foto: twitter/DrSulejmanU

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar