VLADE RADULOVIĆ ZA PORTAL HEPI TELEVIZIJE O IZBORIMA NA KOSOVU: Znamo u kom smeru "vetar duva"! (VIDEO)

 

Gostujući na portalu Televizije Hepi, politički analitičar Vlade Radulović je govoreći o predstojećim izborima na KiM istakao da je sa formiranjem koalicije između Ahmetija i Haradinaja sada poznato "u kom smeru vetar duva".

U Prištini je formirana predizborna koalicija između PSD-a na čelu sa Špendom Ahmetijem i Haradinajeve Alijanse za Budućnost, šta pokazuje formiranje ove koalicije?

- Nema dileme da će izbora na Kosovu biti, sastavni deo tih predizbornih aktivnosti je i stvaranje koalicije.Koalicija ne mora da se ispoštuje na samom kraju, ali je interesantno da sada znamo u "kom smeru vetar duva" još pre izbora. - objasnio je Radulović.

Radulović je dodao da postoji i jedan problem vezan za predstojeće izbore koji će biti prisutan tokom izborne kampanje na Kosovu: 

- Jedan problem je težnja da razbiju srpski korpus i srpsku listu, odnosno da se pojave dve grupe u parlamentu koje ne bi bile homogene. Sa druge strane ukoliko pogledate neke rezultate Albanaca, sve vodeće partije su manje-više tu, vrlo je sada nezahvalno govoriti o svemu tome. Jedina star koja će biti interesantna je pokret Samoopredeljenje, budući da su oni pojedinačno bili najača stranka, međutim, imali su podela u okviru svoje poslaničke grupe i pitanje koliko će se ta podela odnositi i na pokret. - 

Što se tiče pojavljivanja braće Haradinaj pred Specijalnim tužilaštvom za OVK, Radulović je istako da ne želi da bude pesimističan, ali da će verovatno posledice snositi "sitne ribe" . 

Opširnije možete pogledati u videu ispod: 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka