PODNEO OSTAVKU, ALI I DALJE VLADA: Haradinaj i ministri se i dalje pitaju za SVE! (FOTO)

 

Sve odluke koje su donosili ministri u proteklih mesec dana od kada je predsednik Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, podneo neopozivu ostavku su neustavne, pa i ona o uvođenju recipročnih mera prema Severnoj Makedoniji.

Haradinaj je neopozivu ostavku na premijersku funkciju podneo 19. jula, a svi njegovi postupci koji su usledili nakon toga se smatraju "neustavnim i nemoralnim".

Uprkos neopozivoj ostavci, Haradinaj i njegovi ministri nastavili su da donose odluke o raznim pitanjima, koje su kritikovali i stručnjaci za ustavno pravo.

Podsećamo da se Haradinaj, nakon neopozive ostavke, pojavio u svom kabinetu 26. jula na šta, prema tumačenju pravnih stručnjaka nije imao nikakvo pravo, dok su njegovi ministri donosili odluke bez sprovedenih procedura.

Tako je, na primer, Ministarstvo pravde 23. jula objavilo konkurs za izbor novih javnih beležnika, a dva dana kasnije Ministarstvo prosvete objavilo je konkurs za novo zapošljavanje.

Ministar trgovine Endrit Šalja je 16. avgusta samoinicijativno odlučio da uvede mere prema Severnoj Makedoniji o zabranivši "uvoz" određenih proizvoda iz te zemlje.

- Sve akcije koje je u proteklih mesec dana preduzela tzv. Haradinajeva vlada i ova ministarstva smatraju se suprotnim ustavu - prema kosovskom ustavu, ostavkom Haradinaja vlada pala i ne može da se ponaša kao da je u mandatu dok ne bude izabrana nova vlada.

 

 

 

 

Izvor: Kurir
Foto: Twiter/Gazeta Sheshi‏

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro