MILOVAN DRECUN GOSTUJUĆI NA HEPI PORTALU UPOZORAVA NA NOVU OPASNOST NA KOSOVU: Vatikan ima ambicije u prostornom širenju! (VIDEO)

 

Gost Hepi portala bio je predsednik skupštinskog Odbora za KiM, Milovan Drecun, koji je objasnio zbog čega Vatikan ne reaguje povodom služenja katoličke mise na Novom brdu. 

Naime, nedavno je na Novom brdu održana katolička misa. Vatikan, koji inače ne priznaje nezavisnost Kosova i Metohije, nije reagovao na ovakav postupak katoličkih sveštenika na Kosovu. 

- Dobro je što Vatikan se drži nepriznavanja samoproglašene države Kosovo, ali to ne znači da Vatikan nema sopstvene ambicije u prostornom širenju katoličanstva uključujući i širenje na Kosovu i Metohiji. Oni to rade godinama, sistematski, govorilo se o nekom dogovoru koji je Vatikan imao sa pokojnim Ibrahimom Rugovom da se poveća broj katolika među Albancima, ima ih ali bi Vatikan želeo mnogo više. To kod Albanaca izaziva nezadovoljstvo što Vatikan ne priznaje Kosovo, s druge strane bi Vatikan želeo da da poveća broj katolika ne bi li time ostvario veće prisustvo na Kosovu i Metohiji i naravno povećanje broja katolika direkno znači parirati pravoslavnom življu. To što Vatikan nije reagovao, po meni nije dobro, mislim da bi i Srpska pravoslavna crkva trebala da odreaguje mnogo oštirije i da se traži od Vatikana da oni pošalju jasnu poruku da je to neprihvatljivo. - istakao je Milovan Drecun za Hepi portal. 

Opširnije možete pogledati u videu ispod: 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30   Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro