ZAVRŠETAK DO 1. SEPTEMBRA: Predsednik skupštine o radovima koji se trenutno izvode! (FOTO)

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je da će veliki broj radova, koji se trenutno izvode u gradu, biti gotov 1. septembra kada počinje nova školska godina.

- Trg republike će, kako je i najavljeno, biti otvoren 1. septembra i neće biti izmena u saobraćaju. On će dobiti novi svetski izgled poput trgova u evropskim metropolama. Oplemenjen je sadnicama, a dobiće i novo osvetljenje koje će ga učiniti još atraktivnijim - rekao je Nikodijević.

On je dodao i da će tramvajski i auto-saobraćaj u Karađorđevoj ulici takođe početi da funkcioniše 1. septembra nakon čega sledi demontaža Starog tramvajskog mosta i njegov premeštaj.

Govoreći o Kalemegdanu kao prvoj destinaciji turista, Nikodijević je naveo da će uskoro biti rekonstruisan spomenik "Pobednik", koji je u lošem stanju jer decenijama nije održavan.

On je najavio da će u narednih nedelju dana početi radovi na Savskom trgu, koji će, kako je rekao, biti novi simbol grada.

- Uporedo će biti rekonstruisana i Savska ulica i njeno povezivanje sa novim Bulevarom Vudro Vilskona kod Palate pravde. Kada to bude završeno, steći će se uslovi za buduću rekonstrukciju Ulice kneza Miloša. Sve to izmeniće nabolje izgled našeg grada - naglasio je Nikodijević.

On je najavio i rekonstrukciju Bulevara patrijarha Pavla, koji će spojiti Rakovicu sa Mostom na Adi.

Govoreći o vrtićima, on je naglasio da danas u beogradskim vrtićima ima 76 hiljada dece zbog čega su u sistem uključeni i privatni vrtići, kako bi što većem broju dece bilo omogućeno da pohađa vrtić.

- Verujem da ćemo izgradnjom novih vrtića u naredne dve godine ukinuti liste čekanja te da neće biti dece koja neće biti upisana u vrtić. Pravo svakog deteta je da bude upisano u vrtić bez obzira na to da li je zaposlen jedan, oba ili nijedan roditelj. Očekuje se da lista od nekoliko hiljada dece koja su na čekanju bude anulirana za dve godine - rekao je Nikodijević.

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro