STIĆE JOŠ RUSKIH HELIKOPTERA: Sporazum Rusije i Srbije dobro se razvija! (FOTO)

 

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se sporazum predsednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra Vučića dobro razvija i da će sledeće godine u Srbiju stići još sedam ruskih helikoptera.

- Obezbedili smo da nesmetano stigne 10 BRDM-2 oklopnih vozila, sa ministrom Sergejem Šojguom smo razgovarali o tome da ih stigne još, stići će i tenkovi koji su dogovoreni - rekao je Vulin.

Vulin je sa delegacijom Ministarstva odbrane boravio u Rusiji, na poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, gde je obišao fabriku "Rostvertol", koja će u prvom kvartalu naredne godine isporučiti četiri nova helikoptera Vojsci Srbije, prisustvovala finalu tenkovskog biatlona u kom je ekipa Vojske Srbije zauzela osmo mesto.

Vulin je za naveo da će u prvom kvartalu sledeće godine stići četiri Mi-35 helikoptera, kao i tri Mi-17 helikoptera.

Rekao je da Srbija i Rusija nikada nisu imale toliko zajedničkih aktivnosti i da će se, u skladu sa politikom vojne neutralnosti, nastaviti saradnja kada su u pitanju vojne vežbe, prenos iskustva, obrazovanje kadrova.

On je dodao da srbija sarađuje i sa istokom i sa zapadom, odnosno da sama bira prijatelje, naoružanje i obrazovanje za svoje kadrove.

- Mi smo naručili i već dobijamo HA-145 helikoptere francusko-nemačke koprodukcije, naručili smo i rakete ''mistral'' iz Francuske, a vidite koliko naoružanja nabavljamo s prostora Ruske Federacije. To je vojna neutralnost, sami birate, donosite odluke i uzimate šta je najpotrebnije vašoj zemlji - rekao je Vulin.

On je dodao da je velika čast što je Srbija pozvana da 2020. godine učestvuje u Paradi pobede na Crvenom trgu.

Govoreći o tome što su pripadnice jedinice Kobre prvi put obezbeđivale zgradu Predsedništva, što su mnogi kritikovali, Vulin je rekao da je "teško razumljiva ta količina mržnje prema sopstvenoj vojsci".

- Pripadnice Kobri su ravnoprevni pripadnici Vojske. Obavljale su svakodnevne aktivnosti jer su zadužene za bezbednost vrhovnog komandanta - rekao je Vulin.

Vulin je rekao i da je novootvoreni auto-put "Miloš Veliki" rezultat političke volje i upornosti predsednika Aleksandra Vučića. 

On je kazao da je otvaranje auto-puta pokazalo i da je deo javnosti u stanju da napadne bilo šta, ne pokušavajući da nađe bilo kakakv argument.

- Kada već ne može da se napadne auto-put, onda su rekli da se autoput zove pogrešno, jer Miloš Veliki nikada nije bio "Miloš Veliki". Nažalost, ta mržnja govori i o samoj mržnji, ali i o neznanju. Naime, Narodna skupština je 14. jula 1898. godine donela odluku "da se Miloš ima zvati Velikim", a narod mu je za života dao nadimak "Kodža Miloš", odnosno Miloš Veliki - rekao je Vulin. 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Goli život  
23:00  Parovi - Live  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro