Izvor:
19.08.2019 u 05:38
0

ISPRAVLJENI SEKTORI U PRAVCU KULE I ČAKORA: Uskoro počinju sa radom! (FOTO)

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, tvrdi da su ispravljeni sektori u pravcu Kule i Čakora, prema Crnoj Gori.

– Uspeli smo da ispravimo sektore u pravcu Kule i Čakora i sa premijerom Crne Gore dogovorili smo da međudržavne komisije treba da počnu da rade u optimalnom vremenskom roku – naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Haradinaj je u julu objavio na toj društvenoj mreži da će se uskoro sastati komisije prištinskih vlasti i Crne Gore kako bi ponovo razmotrile demarkaciju u pravcu Kule i Čakora i pritom zahvalio crnogorskom premijeru Dušku Markoviću "za konstruktivni prilog i izraženu volju za jačanje prijateljstva i saradnje".

Haradinaj je tokom Samita Zapadnog Balkana u Poznanju o pitanju ponovnog razmatranja sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom razgovarao sa Markovićem.

Sporazum o demarkaciji između Podgorice i Prištine, koji je potpisan u Beču 26. avgusta 2015. godine, stupio je na snagu 4. juna prošle godine.

Reč je o međi od oko 79 kilometara, koja je bila utvrđena Ustavom SFRJ iz 1974. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter