Izvor:
16.08.2019 u 15:29
0

PRIŠTINA: „Zapadne demokratije najzad usaglasile stav o Kosovu“!

Zapadne demokratije su najzad usaglasile jedinstven stav i zadale jasan okvir širih preduslova za nastavak dijaloga, izjavio je Iljir Deda.

Poslanik opozicione Alternative u kosovskom parlamentu Iljir Deda je za portal Kosovo onlajn naglasio da je zatad okvir i krajnjeg rešenja kosovskog pitanja.

Deda kaže da će, posle vanrednih parlamentarnih izbora i formiranja nove kosovske vlade, doći vreme za stvaranje preduslova za ozbiljniji pristup dijalogu i izgradnju šireg konsenzusa na Kosovu o ciljevima za završetak o tpg procesa.

Prema njegovim rečima, zajedničko saopštenje vlada zemalja Kvinte pokazuje da je „najzad došlo do usaglašavanja i zauzimanja jedinstvenog stava“ SAD i evropske četvorke – Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije.

– Taj jedinstven stav je od velike važnosti, jer ga u prošle dve godine nije bilo, i sada je svima jasan zadati okvir, koji je bio preko potreban, da se stvore širi preduslovi za nastavak dijaloga i takođe okvir krajnjeg rešenja – istakao je Deda.

Napomenuo je, međutim, da je potrebno da države EU „izgrade konsenzus za kredibilnu perspektivu priključenja“ zemalja Zapadnog Balkana.

– Bez te kredibilnosti za priključenje ne verujem da će doći do završnog sporazuma o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije – zaključio je Deda.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter