16°C

Beograd

ZORANA MIHAJLOVIĆ O AUTO-PUTU "MILOŠ VELIKI": "Sve je spremno za puštanje saobraćaja u nedelju!"

Sve je spremno za otvaranje auto-puta Miloš Veliki, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je danas ponovo obišla deonicu auto-puta od Obrenovca do Ljiga kako bi još jednom proverila da li je sve spremno za puštanje u saobraćaj u nedelju.

Ministarka za domaće medije kaže da je sa predstavnicima Ministarstva, inženjerima i mentorima projekta gotovo svaki dan bila na deonici koja se gradila, a da su prilikom njene prethodne posete pre dva dana ostali samo završni radovi na toj deonici.

- Sada je zaista na dva, tri mesta ostalo još da se pokosi trava i da se stave table sa nazivom auto-puta - kaže ministarka i dodaje da je sve spremno za svečano otvaranje u nedelju.

Naglasila je važnost novog auto-puta i navela da će sa otvaranjem deonice od Obrenovca do Ljiga praktično biti 103 kilometra auto-puta.

- To je važno za građane i važno je isto tako da vratimo neku veru u nas i optimizam da stvarno možemo da završimo sve - poručila je ministarka.

Ona je danas obišla naplatnu rampu u Obrenovcu, petlju kod Lajkovca i tunel Brančić, a sastala se i sa izvođačima radova.

U "Putevima Srbije" kažu da su naplatne rampe na novom auto-putu spremne za naplatu putarina.

Očekuje se odobrenje Vlade za početak naplate putarina, a u "Putevima Srbije" navode da će putarina od Preljine do Beograda biti 420 dinara, te da bi trebalo da počne da se naplaćuje najkasnije do 1. septembra.
Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar