NAROD NE PROŽIVLJAVA KRIZU IDENTITETA: Ali ne i političko rukovodstvo! (FOTO)

 

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da mu je drago što narod u Crnoj Gori ne proživljava krizu indentiteta, što se, prema njegovim rečima, ne bi moglo reći i za političko rukovodstvo u toj zemlji.

On je povodom najnovijih poteza crnogorskih vlasti rekao da neće posegnuti za reciprocitetom jer bi ispaštao narod u Crnoj Gori.

- Meni je pre svega drago što narod u Crnoj Gori ne proživljava krizu indentiteta, što se ne bi moglo reći za političko rukovodstvo u toj zemlji. U diplomatiji je načelo reciprociteta jedan od postulata bavljenja tom profesijom, međutim uvođenjem tog principa u odnose sa Crnom Gorom ispaštao bi narod u toj zemlji, a to je za Srbiju neprihvatljivo - kazao je Dačić.

On ističe da, koliko vidi, pogoršanje odnosa sa Srbijom nije donelo Crnoj Gori ništa dobro po pitanju turističke sezone, jer narod neće da letuje i troši novac tamo gde nije dobrodošao.

Neke od poteza Podgorice koji ne idu na ruku održavanju dobrih odnosa Crne Gore sa Srbijom i pominje predlog predsednika Mila Ðukanovića da se formira pravoslavna crkva Crne Gore bez nacionalnog predznaka.

Navodi i zabranu koncerta trubača iz Guče u Herceg Novom pod pritiskom javnosti, kao i najavu tamošnjeg Ministarstva kulture da će podneti krivične prijave zbog humanitarnog koncerta "Za naše KiM" pre četiri dana na Kanli-kuli, a povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godine Kosovske bitke.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro