15°C

Beograd

NAROD NE PROŽIVLJAVA KRIZU IDENTITETA: Ali ne i političko rukovodstvo! (FOTO)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da mu je drago što narod u Crnoj Gori ne proživljava krizu indentiteta, što se, prema njegovim rečima, ne bi moglo reći i za političko rukovodstvo u toj zemlji.

On je povodom najnovijih poteza crnogorskih vlasti rekao da neće posegnuti za reciprocitetom jer bi ispaštao narod u Crnoj Gori.

- Meni je pre svega drago što narod u Crnoj Gori ne proživljava krizu indentiteta, što se ne bi moglo reći za političko rukovodstvo u toj zemlji. U diplomatiji je načelo reciprociteta jedan od postulata bavljenja tom profesijom, međutim uvođenjem tog principa u odnose sa Crnom Gorom ispaštao bi narod u toj zemlji, a to je za Srbiju neprihvatljivo - kazao je Dačić.

On ističe da, koliko vidi, pogoršanje odnosa sa Srbijom nije donelo Crnoj Gori ništa dobro po pitanju turističke sezone, jer narod neće da letuje i troši novac tamo gde nije dobrodošao.

Neke od poteza Podgorice koji ne idu na ruku održavanju dobrih odnosa Crne Gore sa Srbijom i pominje predlog predsednika Mila Ðukanovića da se formira pravoslavna crkva Crne Gore bez nacionalnog predznaka.

Navodi i zabranu koncerta trubača iz Guče u Herceg Novom pod pritiskom javnosti, kao i najavu tamošnjeg Ministarstva kulture da će podneti krivične prijave zbog humanitarnog koncerta "Za naše KiM" pre četiri dana na Kanli-kuli, a povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godine Kosovske bitke.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar