Izvor:
14.08.2019 u 12:36
0

VULIN O SRPSKOJ VOJSCI: Naša vojska je vojska mira! (FOTO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vojska Srbije učešćem u mirovnim misijama predstavlja našu zemlju u najboljem svetlu i za to dobija pohvale iz čitavog sveta, a osim toga, to joj omogućava da radi na svojoj daljoj obučenosti i dobijanju novih iskustava.

Vulin je to izjavio u kasarni "Ratko Pavlović Ćićko" u Prokuplju, gde je obišao pripadnike pešadijske čete koji se pripremaju za učešće u multinacionalnoj operaciji „UNIFIL" u Libanu.

Poručio je da je Vojska Srbije – vojska mira, jer gde god da se naši vojnici nađu tu su i red, zakon i mir.

– Mirovne misije u kojima učestvuje Vojska Srbije pomažu na jačanju autoriteta i ugleda naše zemlje, ali i značajno pomažu da svakodnevne zadatke i našu prvu misiju – odbranu zemlje, možemo da uradimo na najbolji mogući način – rekao je Vulin.

Ističe da je svaki naš pripadnik koji ode u mirovnu misiju obučen i opremljen po najvišim svetskim standardima i da u potpunosti može da ispuni svaki zadatak.

– Vojska Srbije će u skladu sa politikom državnog rukovodstva predsednika Vučića voditi računa da da svoj maksimum na doprinosu politici vojne neutralnosti, ali i pomoći svakome kome je pomoć potrebna – naveo je Vulin.

Komandir čete koja se priprema za učešće u multinacionalnoj operaciji u Libanu major Milan Kuburić istakao je da se obuka realizuje po planu i u potpunosti i da je motivacija ljudstva na veoma visokom nivou.

– Obuka je podeljena u tri celine. Prva celina je već realizovana pre formiranja ovog privremenog sastava i to je obuka individualnih specijalnosti – obuka vozača motornih i borbenih vozila, obuka nišandžija na borbenim vozilima i obuka bolničara u sastavu odeljenja u svakom vodu. Tokom prvog meseca težište će biti na individualnoj obuci i na delu kolektivnih zadataka obuke za učešće u multinacionalnim operacijama. Treća faza obuke je odlazak u bazu „Jug“ i poligon „Borovac“, priprema za evaluaciju i evaluacija od strane ekipe Generalštaba Vojske Srbije – rekao je major Kuburić.

Komandir Odeljenja zastavnik Miloš Veličković poručio je da će pripadnici čete koja se obučava za učešće u multinacionalnoj operaciji u Libanu primeniti sve procedure i postupke koje su na obuci uvežbavali i dodao da će dostojno predstavljati Vojsku Srbije i Republiku Srbiju i da će opravdati ukazano poverenje.

Tokom izvođenja obuke prikazani su rad Taktičkog operativnog centra, pešačka patrola s nailaskom na improvizovanu napravu, pešačka patrola s formiranjem privremenog kontrolnog punkta, kao i rad na osmatračnici i rad s optoelektronskim i telekomunikacionim sredstvima.

Današnjem obilasku prisustvovali su i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, načelnik Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović i komandant Treće brigade kopnene vojske brigadni general Slađan Stamenković.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter