Izvor:
14.08.2019 u 09:43
0

IVICA DAČIĆ: Previše je dato na važnosti saopšenju zemalja Kvinte!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je previše dato na važnosti saopštenju zemalja Kvinte i da ti sastanci nisu na visokom nivou.

On je dodao da se stvara lažna ravnoteža tim saopštenjem.

Dačić je rekao da po tom saopštenju ispada da kosovska strana ima pravo da uvede takse jer Srbija vodi kampanju povlačenja priznanja Kosova.

A što su onda takse prema Bosni i Hercegovini, jel ona vodi kampanju protiv priznanja – upitao je Dačić.

On je naveo da je cilj Srbije da broj priznanja Kosova spadne ispod polovine članica Ujedinjenih nacija, kao i da se sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem sprema za glasanje o članstvu Kosova u Interpol u oktobru u Čileu.

Mi moramo da se pripremamo da oni ne uđu u te međunarodne organizacije – kazao je Dačić.

Govoreći o reakcijama na njegovu izjavu da Srbija nema većeg neprijatelja od bvišeg američkog predsednika Bila Klintona, kazao je da se "niko nije toliko radovao pobedi Donalda Trampa na predsedničkim izborima od Srba, jer ne podnose Klintona i Olbarajtovu".

Ogromna većina Srba glasala za Trampa na prethodnim izborima – rekao je Dačić.

On je naveo da je njegova poruka ta da Srbi treba da formalizuju to svoje opredeljenje, kao i da će oni sigurno glasati za Trampa.

Izvor: B92
Foto: Twitter/Jelena Viku

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter